ÎNTREBĂRI?

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre organizația, produsele și aplicațiile noastre vă sunt prezentate mai jos. Orice întrebare aveți, vă rugăm să ne-o adresați prin e-mail la: office@hertalan.ro. Vă vom raspunde cât mai curând posibil.

CARLISLE® CONSTRUCTION MATERIALS

 


TOTUL DESPRE SISTEMELE HERTALAN® EPDM

Ce înseamnă EPDM?

Ce este o membrană?

Rezistența la foc a EPDM?

De ce este EPDM sustenabil?

Care este durata de viață a EPDM?

Poate EPDM să fie combinat cu un acoperiș verde?


 

SISTEME DE ACOPERIȘ EPDM

Ce aplicări sunt disponibile pentru sistemele de acoperiș?

Ce produs este recomandat pentru un anumit tip de sistem de acoperiș?

La ce dimensiuni este disponibilă membrana EPDM HERTALAN®?

Ce grosimi sunt disponibile?

Ce tipuri de adezivi și etanșări ar trebui folosite pentru aplicarea membranelor HERTALAN®?

Care este diferența dintre adezivii de contact și adezivii PU?
 

SISTEME DPC EPDM HERTALAN

Ce aplicări sunt disponibile pentru sistemele DPC?

Care sunt dimensiunile disponibile ale sistemelor DPC HERTALAN®?

Ce grosimi sunt disponibile?

Ce tipuri de adezivi și etanșări trebuiesc folosite pentru a aplica DPC HERTALAN®?

Se poate instala EPDM strips și cu alți adezivi?

Ar trebui aplicat un grund?

Se poate ca hertaled (lead alternative) să fie aplicat pe țiglele de acoperiș?
 

ACCESORII EPDM HERTALAN

Ce sunt ‘accesoriile’?

Sunt accesoriile potrivite pentru toate sistemele EPDM?

Care accesorii au fost proiectate special epntru sistemul easy weld?

Există instrucțiuni specifice de instalare pentru accesorii?


APLICAȚII JGHEABURI

Care sunt produsele potrivite în situația existenței jgheaburilor?

Care produs este de preferat pentru o construcție nouă?

Este EPDM potrivit pentru renovarea jgheaburilor?

Ce măsuri de precauție trebuiesc luate la renovare?
 

 

 


 

CARLISLE® CONSTRUCTION MATERIALS
 

 


TOTUL DESPRE SISTEMELE EPDM HERTALAN®

 

Ce înseamnă EPDM?

EPDM vine de la Etilen Propilen Dien Monomer. EPDM este un cauciuc sintetic, este foarte rezistent la UV, ozon și alte influențe atmosferice. În plus, EPDM este cunoscut pentru flexibilitatea sa mare, permanentă. Materialul are mai mult de 50 de ani de calitate la nivel mondial ca material de impermeabilizare pentru acoperișuri plate, iazuri și alte aplicații arhitecturale.
 

Ce este o membrană?

EPDM poate fi fabricat prin vulcanizare la cald în fabrică. Asta înseamnă că putem produce foi mari de cauciuc sintetic, cunoscute și ca membrane. Astfel, pentru hidroizolarea unui acoperiș, este posibilă folosirea unei singure membrane după specificațiile dumneavoastră, punctele de lipire suplimentare nemaifiind astfel necesare. Membranele pot fi livrate cu o lungime maximă de 45 de metri și lățimi variabile.
 

Atunci când se determină dimensiunea membranei, trebuie luată în considerare posibilitatea ridicării membranei pe acoperiș și dacă există suficientă forță de muncă pe amplasament pentru aplicare.
 

Rezistența la foc a EPDM?

Distingem două tipuri de siguranță la foc: în timpul aplicării și după aplicare.
 

/ În timpul aplicării:
 

La izolarea acoperișurilor cu membrane bituminoase se folosesc arzătoare. Acestea topesc bitumul pe acoperiș. Marginile sunt, de asemenea, topite la fel, la flacără deschisă. Necesitatea siguranței împotriva incendiilor în timpul hidroizolării este foarte ridicată. Standardul olandez prevede aici și NEN6050, în acest standard fiind descrise “condițiile de muncă cu flacără deschisă pe acoperișuri”.


La instalarea membranei EPDM nu se utilizează flacără deschisă. Membrana EPDM poate fi lipită în mai multe moduri pe acoperiș: prin lipire cu adezivi, prin fixare mecanică sau balastare. Marginile (dacă este cazul) sunt lipite sau etanșate cu un pistol cu ​​aer cald. Nu există cerințe pentru flacără deschisă!


Companiile de asigurări au recunoscut, de asemenea, acest lucru. Prin urmare, primele de asigurare pentru acoperișurile hidroizolate cu membranele EPDM sunt semnificativ mai mici decât primele pentru acoperișurile hidroizolate cu membrane bituminoase!
 

După instalare:
 

 În Olanda există, de asemenea, cerințe pentru rezistența unui acoperiș la scântei, aceasta este o cerință descrisă în Decretul privind construcțiile în Olanda din 2003. Membranele EPDM HERTALAN® EASY COVER și produsele HERTALAN® EASY WELD respectă această reglementare. Oferim cel mai potrivit EPDM pentru fiecare aplicație, toate acestea regăsindu-se în certificatul nostru KOMO.

 

De ce este EPDM sustenabil?

EPDM este un produs de foarte bună calitate. Aceasta înseamnă că membrana EPDM poate fi aplicată într-un singur strat de 1,2 mm. EPDM are o durată de viață de peste 50 de ani! La o analiză comparativă, în cazul bitumului de 5 mm, este asigurată o durată de viață de 15-20 de ani, aceasta însemnând un consum suplimentar de 8 până la 12 ori decât cantitatea necesară a EPDM-ului nostru.

Acest lucru este valabil nu numai pentru producerea materialului, dar și pentru transporturile diferite (materii prime, produse finite și deșeuri) și prelucrarea deșeurilor. În general, este o modalitate ușoară de a contribui semnificativ la reducerea emisiilor de CO2.
 

 

Care este durata de viață a EPDM?

În Germania, Austria, Olanda și Suedia au fost selectate 39 de proiecte de hidroizolație, aplicate între 1968 și 1996. După patru ani de testare, rezultatele cercetărilor au indicat o durată de viață practica de minim 50 de ani./p>

 

Citiți raportul complet.
 

Poate EPDM să fie combinat cu un acoperiș verde?

HERTALAN® EPDM este un produs ideal pentru un acoperiș verde sau viu. Ca substrat, EPDM este rezistent la penetrarea rădăcinii și lipirile membranelor HERTALAN® EASY WELD și HERTALAN® EASY COVER au fost testate de Institutul German FLL.
 

Care este temperatura minimă de procesare a adezivilor și sistemelor de etanșare?

Toți adezivii și toate materialele de etanșare necesită o temperatură minimă de prelucrare de + 5 ° C.

 

SISTEME DE ACOPERIS HERTALAN® EPDM
 

Ce aplicări sunt disponibile pentru sistemele de acoperiș?

Cu HERTALAN® EASY COVER și HERTALAN® EASY WELD, HERTALAN® furnizează două sisteme de acoperiș EPDM care vă oferă cea mai bună hidroizolare.

 

Cu HERTALAN® EASY COVER alegeți calitatea, viteza și confortul. Tehnologia noastră de vulcanizare la cald vă permite să hidroizolați aproape orice acoperiș dintr-o bucată.
 

HERTALAN® EASY WELD este un sistem unic de membrană proiectat pentru sisteme de acoperiș fixate mecanic. Această membrană are o bandă de sudură EW prevăzută pe partea superioară și inferioară a marginilor rolei. În acest sistem, cusătura de legătură nu este lipită, ci este sudată termic cu aer cald. Această sudură EW este rezistentă la radiații UV.
 

Ce produs este recomandat pentru un anumit tip de sistem de acoperiș?

HERTALAN® poate face o recomandare pentru orice tip de sistem de acoperiș EPDM. Produsele noastre sunt certificate BBA, sunt garantate și disponibile în următoarele sisteme:

/ Pus sub balast: hertalan easy cover sau hertalan easy weld

/ Lipit parțial: hertalan easy cover FR sau hertalan easy weld

/ Lipit complet: hertalan easy cover FR sau hertalan easy weld

/ Fixată mecanic: hertalan easy cover MF sau hertalan easy weld MF
 

La ce dimensiuni este disponibilă membrana EPDM HERTALAN®?

/ HERTALAN® easy cover este un sistem de membrane EPDM.

Prin metoda noastră de fabricare denumită “lipire la cald (hotbonding)” putem conecta membrane EPDM de 1,4 m latime pentru a crea membrane la specificația necesară. Lățimile pot fi stabilite după o consultare cu echipa noastră, iar lungimea poate fi între 20-30m. Un aspect important îl reprezintă manipularea în timpul transportului și pe acoperiș, astfel încât mărimea și greutatea membranei trebuiesc luate în considerare atunci când se iau decizii privind măsurătorile finale.
 

/ HERTALAN® easy weld este un sistem de role EPDM.

Rolele HERTALAN® EASY WELD sunt disponibile la dimensiuni standard de 1.40 x 20 metri (28 m2) și 0.70 x 20 metri. (14 m2). Cilindrii mai mici sunt utilizați în general în zonele perimetrale pentru a obține rezistența optimă la vânt atunci când se utilizează metode fixate mecanic.

 

Ce grosimi sunt disponibile?

Pentru aplicări pe acoperiș hertalan easy cover este disponibil în grosimi de: 1.2 / 1.3 / 1.5 și 2.0 mm, iar hertalan easy weld în grosimi de: 1.3 / 1.5 și 2.0 mm.

 

Ce tipuri de adezivi și etanșări ar trebui folosite pentru aplicarea membranelor HERTALAN®?

Pentru instalarea sistemelor noastre de acoperiș trebuie să facem distincția între:

/ Realizarea unei lipiri la suprafață;

/ Realizarea unei vulcanizări cu o altă membrană;

/ Fixarea perimetrală și la margini;

/ Lipirea la zidăria adiacentă și alte suporturi.
 

Realizarea unei lipiri la suprafață

Într-un sistem parțial sau complet lipit, membrana HERTALAN® este atașată la substrat cu un adeziv. Acesta poate fi unilateral cu un adeziv PU (hertalan ks143) sau cu un adeziv cu două fețe (hertalan ks205).

Într-un sistem hertalan easy cover cusăturile sunt create cu o conexiune adezivă. Acest lucru este posibil numai prin folosirea adezivului de contact hertalan ks137 în combinație cu etanșarea hertalan ks96 (etanșant adeziv).
 

Aplicarea perimetrală și la margini

Toate perimetrele și marginile acoperișului trebuie lipite, indiferent de sistemul utilizat. Numai adezivii de contact hertalan ks137 / 205 ar trebui utilizați în aceste zone, cu ks96 pentru etanșare acolo unde este necesar.

 

Cărămida adiacentă și alte suporturi

Aceleași reguli se aplică și pentru această aplicație ca și pentru fixarea perimetrului și marginilor.

 

Vă sfătuim să consultați întotdeauna Ghidul de instalare HERTALAN®.
 

Care este diferența dintre adezivii de contact și adezivii PU?

Adeziv de Contact

Acest adeziv trebuie aplicat atât pe substrat, cât și pe membrana de acoperiș EPDM. Conexiunea se stabilește atunci când ambele suprafețe de lipire sunt aduse în contact una cu cealaltă. Dacă adezivul de contact este aplicat numai pe una dintre părți, nu va exista o conexiune adezivă. HERTALAN® furnizează două tipuri de adezivi de contact, hertalan ks137 și ks205.
 

Adeziv PU

Acest adeziv este aplicat numai pe substrat. După aplicare, membrana EPDM poate fi introdusă în adeziv odată ce conținutul de solvent a fost evaporat. Numai zonele centrale ale unui acoperiș plat pot fi lipite cu un adeziv PU. Nu este adecvat pentru utilizarea în montarea detaliilor, fixarea și fixarea marginilor. Adezivii PU au toate formele și dimensiunile pentru diferite aplicații din industria construcțiilor, totuși doar hertalan ks143 este potrivit pentru sistemele de acoperiș HERTALAN®.
 

Alegerea adezivului este determinată de tipul de sistem care trebuie aplicat, în funcție de instrucțiunile de instalare HERTALAN®.
 

SISTEME DPC EPDM HERTALAN®
 

Ce aplicări sunt disponibile pentru sistemele DPC?

HERTALAN® are două sisteme EPDM DPC – hertalan S și hertaled – ambele pot hidroizola orice structură. HERTALAN® S sunt benzi EPDM pentru aplicări de etanșare, iar hertaled este o alternativă unică la plumb.

 

HERTALAN® S este un sistem de membrane EPDM și este o soluție frecvent utilizată pentru a preveni creșterea umezelii de la fundații. La construcția pereților, HERTALAN® S înlocuiește plumbul și puteți lucra cu membrane sau cu cadre prefabricate complet. Structurile pereților și ramele de aluminiu sunt ușor etanșate cu o singură membrană sau cu un profil EPDM cu o lipire utilizând o membrană EPDM hertalan S.
 

Care sunt dimensiunile disponibile ale sistemelor DPC HERTALAN®?

HERTALAN® S vine în diferite lățimi cuprinse între 200 și 1400 mm. Rolele au o lungime de 20 de metri.
 

Hertaled vine în 3 lățimi și două lungimi diferite (6 și 12 metri):

/ hertaled 210 este 210 mm lățime, 210 mm, care este un compozit de EPDM și metal expandat

/ hertaled 450 este de 450 mm lățime, 210 mm, care este un compozit din EPDM și metal expandat

/ hertaled 650 este de 650 mm lățime, 210 mm care este un compozit din EPDM și metal expandat
 

Ce grosimi sunt disponibile?

 

Hertaled are o grosime de 3,7 mm în secțiunea compozit metalic expandat

HERTALAN® S este disponibil în grosimi de la 0,75 până la 2,00 mm.

 

Ce tipuri de adezivi și etanșări trebuie folosite pentru a aplica DPC HERTALAN®?

 

Pentru aplicarea sistemelor noastre DPC puteți lucra cu trei sisteme de adezivi:

/ adezivul de etanșare hertalan ks96;

/ adezivul de contact hertalan ks137;

/ adezivul spray de contact hertalan ks205.

 

Adezivul de etanșare hertalan ks96

Aplicați cel puțin o picătură de aproximativ Ø 7 mm pe suprafața de îmbinare. Numărul de membrane depinde de situația locală. Dacă o membrană EPDM este mai mare decât 300 mm și / sau mai groasă de 1,0 mm, trebuie aplicate cel puțin două picături. Pentru alte detalii despre instalare, consultați ghidul nostru.

 

Adezivul de contact hertalan ks137

ks137 este aplicat pe ambele părți pe suprafața substratului și pe membrana EPDM. Acesta poate fi aplicat cu o perie rotundă sau o rolă fină. Adezivul trebuie să fie uscat înainte de aplicarea EPDM pe substrat. După ce sunt presate împreună zonele trebuie comprimate cu o rolă de silicon. Pentru alte detalii despre instalare, consultați ghidul nostru.

 

Adezivul spray de contact hertalan ks205

ks 205 este aplicat pe ambele părți pe suprafața substratului și pe membrana EPDM cu un sistem de pulverizare închis. Adezivul trebuie să fie uscat înainte de aplicarea EPDM pe substrat. După ce sunt presate împreună zonele trebuie comprimate cu o rolă de silicon. Pentru alte detalii privind instalarea, consultați ghidul nostru.
 

Se poate instala EPDM strips și cu alți adezivi?

Numai adezivii HERTALAN® sunt adecvați pentru instalarea sistemelor HERTALAN® EPDM.

 

Ar trebui aplicat un grund?

Alegerea grundului depinde de adezivul care urmează să fie utilizat:

/ hertalan ks96

/ hertalan ks137 sau ks205

 

hertalan ks96

Înainte de a adera o membrană EPDM pe un substrat poros, trebuie aplicat mai întâi un grund. Același lucru se aplică și suprafețelor cu ulei, aceste zone trebuie mai întâi curățate și apoi abrazive înainte de amorsare. Grunduirea trebuie să fie întotdeauna completă cu grund special ks 96.

 

hertalan ks137 sau ks205

Pentru suprafețele poroase adezivul de contact va funcționa ca grund. Aplicând un prim strat suplimentar cu perie sau cu role, adezivul îndeplinește funcția de amorsare și creează o suprafață adecvată pentru aplicarea adezivă ulterioară.
 

Se poate ca hertaled (lead alternative) să fie aplicat pe plăcile de acoperiș?

 

Hertaled este ideal ca un sistem intermitent deoarece se poate îndoi vertical. Cu toate acestea, în cazul unei deformări orizontale, deformarea nu este permanentă și, prin urmare, nu trebuie utilizat în acest caz.

 

ACCESORII EPDM HERTALAN
 

Ce sunt ‘accesoriile’?

În timpul procesării diferitelor sisteme HERTALAN®, se întâlnesc adesea diverse detalii dificile. HERTALAN® a dezvoltat în mod special o gamă largă de accesorii care asigură un sistem complet și complementar de acoperiș EPDM.

 

Accesoriile includ prize prefabricate pentru apă de ploaie și canale de scurgere a acoperișului, precum și un înveliș special dezvoltat, colțuri interioare și exterioare și membrane autoadezive.
 

Sunt accesoriile potrivite pentru toate sistemele EPDM?

Accesoriile sunt disponibile atât pentru sistemele EPDM, cât și pentru sistemele DPC. Pe lângă prizele de apă de ploaie, colțuri, canale de scurgere pentru acoperiș etc. pentru sistemul hertalan easy cover, același lucru este disponibil și pentru sistemul hertalan easy weld.

 

Care accesorii au fost proiectate special pentru sistemul easy weld?

HERTALAN® easy weld are o serie de accesorii suplimentare:

 

/ hertalan easy stick plus

  Un compozit dintr-o membrană EPDM cu un strat de adeziv butilic pe partea inferioară și o bandă de lipire EW cu o lățime de 40 mm. Acest produs este de obicei utilizat pentru

  pentru lipiri în jurul hornurilor, a luminatoarelor, etc. într-un sistem hertalan easy weld

/ hertalan flash weld

  Membrană EPDM nevulcanizată ranforsată cu o lipire EW dedesupt, deformabil și vulcanizabil la aer.

hertalan cover strip

  Membrana EPDM vulcanizată neranforsată ce are pe intreg dedesuptul o bandă de lipire EW.

  Este folosită de obicei pentru a interconecta membranele HERTALAN® EASY WELD.

/ EW welding rope

  O fâșie de 3 mm, fabricată din același material ca și EASY WELD, utilizat pentru a asigura hidroizolarea locului de îmbinare a membranelor.

 

Există instrucțiuni specifice de instalare pentru accesorii?

Accesoriile sunt fabricate din același material ca și sistemele pentru care sunt destinate. Instalarea nu trebuie să se abată de la ghidul de instalare pentru sistemele de acoperiș EPDM.

 

APLICAȚII JGHEABURI

 

Care sunt produsele potrivite în situația existenței jgheaburilor?

HERTALAN® S și hertalan easy stick sunt potrivite pentru a fi utilizate ca strat ca strat de hidroizolare a jgheaburilor.

/ hertalan S

  Bandă EPDM vulcanizată neranforsată. 

hertalan easy stick

  Un compozit dintr-o bandă EPDM cu un strat de adeziv butilic pe partea inferioară.
 

Care produs este preferat pentru o construcție nouă?

HERTALAN® S EPDM strip și adezivul propriu hertalan easy stick sunt potrivite pentru o construcție nouă. Este important ca suprafața să fie plană, uscată și fără praf.

/ hertalan easy stick

  Când se utilizează membrana autoadezivă, se recomandă ca suprafața să fie pregătită. O singură aplicare a hertalan ks137 este excelentă în această situație.

/ hertalan S EPDM strips

 Membranele EPDM sunt lipite cu un adeziv de contact (ks137 sau ks205) aplicat atât pe suprafața substratului jgheabului, cât și pe partea inferioară a membranei EPDM.

 

Este EPDM potrivit pentru renovarea jgheaburilor?

EPDM este ideal pentru renovarea jgheaburilor vechi. Membrana EPDM nu curge și nu reacționează la zinc, plumb etc. și este extrem de ușor de lipit pe aceste suprafețe.
 

Ce măsuri de precauție trebuie luate la renovare?

Este important ca jgheabul să fie pregătit pentru a fi o suprafață curată și plană. Asta înseamnă că murdăria trebuie îndepărtată corespunzător. Curățați cu o perie de sârmă și apoi îndepărtați toate urmele cu săpun și apă. Lăsați zona să se usuce bine și degresați cu spirt, dacă este necesar.
 

hertalan S EPDM strips 

Membranele EPDM sunt lipite cu un adeziv de contact ( ks 137 sau ks 205) aplicat atât pe suprafața substratului jgheabului, cât și pe partea inferioară a membranei EPDM.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing.

Setări Cookie-uri

Acest site utilizează diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de către servicii părţi terţe care apar pe paginile noastre.

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

Păstrează starea sesiunii utilizatorilor între solicitările de pagină.
  • PHPSESSID

Stochează starea de consimțământ pentru cookie-uri a utilizatorului pentru domeniul curent.
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_allowed_services

Stochează produsele adăugate în coș și menține activă sesiunea de cumpărături până la finalizarea comenzii.
  • wc_cart_hash_#
  • wc_fragments_#
  • wp_woocommerce_session_#
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Refuză Cookie-urile
Acceptă Cookie-urile
0

COȘUL TĂU