CONTACTEAZA-NE

CLICK AICI

TERMENI ȘI CONDIȚII

Ultima actualizare: octombrie 2018

1. DEFINITII GENERALE

Comerciant – CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL

 

Client – Orice persoana fizica cu varsta peste 16 ani sau orice entitate juridica care obtine acces la continutul magazinului online si care necesita crearea si utilizarea unui cont

 

Utilizator – Orice persoana fizica cu varsta peste 16 ani sau orice entitate juridica, care prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice ale site-ului si la sectiunea Termeni si Conditii.

 

Site – site-ul https://www.hertalan.ro/ si subdomeniile sale, inclusiv magazinul online.

 

Cont  – Sectiunea din site alcatuita dintr-o adresa de email si o parola ce permite utilizatorului atat crearea si transmiterea comenzilor, cat si obtinerea altor informatii specifice magazinului online. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse pentru crearea contului sunt corecte, complete si de actualitate.

 

Contract – reprezinta Contractul incheiat la distanta dintre Comerciant si Client fara prezenta fizica simultana a Comerciantului si, respectiv, a Clientului.

 

2. PRODUSELE

Toate produsele comercializate prin intermediul magazinului online sunt destinate clienților, persoane fizice și juridice.

 

3. TARIFE

Toate tarifele aferente produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

 

4. COMENZILE

Dupa validarea comenzii veți primi un email de confirmare cu datele produselor pe care doriți să le achiziționați de pe site-ul nostru.

 

Anularea Comenzii de catre Comerciant/Vanzator

Comerciantul poate anula Comanda efectuata de Client, în urma unei notificări transmise Clientului, fără nicio obligație a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată pretinde celeilalte daune-interese, în urmatoarele situatii:

 • Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului de Client, in cazul in care s-a optat pentru plata online a comenzii efectuate;
 • Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de plati agreat de Comerciant;
 • Datele furnizate sunt incomplete si/sau incorecte.

 

5. PLATA

Plata comenzii se poate face prin următoarele moduri:

 

a) Virament bancar – Ordin de plată în IBAN RO80INGB0021000037788911, banca ING BANK, specificând la detalii numărul facturii proforme.

 • În momentul plății prin virament bancar, la validarea comenzii se va genera o factură proformă care o veți primi pe adresa de e-mail, sau va fi disponibilă pentru descărcare din Panoul Clientului la secțiunea “Comenzi”.
 • Factura proformă are o valabilitate de 3 zile lucrătoare de la data emiterii acesteia.
 • În caz de neplată, la expirarea termenului de scadență comanda se anulează.

 

b) Plată Online cu Card de debit – Folosind procesatorul securizat de plăți al ING BANK de la finalizarea comenzii.

 

6. LIVRARE

Livrarea produselor se va face prin Fan Courier, atat timp cat clientul nu cere o alta modalitate de transport sau ridicarea produselor de la fabrica noastra.

7. POLITICA DE RETUR

Potrivit art. 9 alin (1) din Ordonanta de Urgenta nr 34/2014 privind drepturile clienților in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, clientul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri.

 

In urma comunicarii retragerii din Contract, in cazul in care comanda este achitata, Comerciantul va rambursa in termenul legal sumele achitate prin virament bancar in contul de unde s-a efectuat plata.

 

Perioada de retragere expira in termen de 14 zile, asa cum este specificat si clar delimitat in cuprinsul aceluiasi articol.

 

Termenul este respectat daca clientul inmaneaza produsele profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract.

 

Pentru exercitarea dreptului de retragere clientul trebuie sa ne notifice decizia de retragere, fie prin formularul disponibil accesand linkul formular de retragere, fie printr-o declaratie neechivoca la adresa de email: office@hertalan.ro;

 

Obligatiile profesionistului si a clientului sunt conforme cu dispozitiile art 13 si 14 din cadrul aceleiasi OUG 34/2014.

 

Costurile ocazionate cu returul produselor, suportate de consumator, vor fi rambursate doar daca se foloseste aceeasi firma de curierat cu care s-a facut expedierea.

 

Potrivit legii, profesionistul nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care reclamantul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de profesionist.

 

Produsul sau produsele care fac obiectul deciziei clientului de retragere din contractul incheiat la distanta vor fi expediate de catre client profesionistului la adresa:CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL, Baia Mare, Str Postfundus nr. 1, Cod postal 430402.

 

Potrivit art. 2, pct.2 din cuprinsul O.G. 21/1992 clientul este definit ca fiind orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, privind protectia clienților, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Produse si servicii exceptate de la dreptul de retragere din contractul incheiat la distanta:

 • Produsele personalizate in mod special pentru Cumparator, in baza unei comenzi exprese si pentru care acesta a comunicat Comerciantului ca a luat la cunostinta ca isi va pierde dreptul la retragere
 • Produsele care au fost folosite sau prezinta semne de utilizare

 

8. PROCEDURA DE DEPUNERE SI SOLUTIONARE A RECLAMATIILOR

Clientul poate reclama lipsa de neconformitate in termen de 2 ani de la livrare, cu conditia ca lipsa de neconformitate sa nu ii fie imputabila, ca de ex. nerespectarea instructiunilor de utilizare date de producator etc.

 

Profesionistul, conform prevederilor legale, are obligația, să aducă la conformitate produsul (prin reparare sau înlocuire în funcție de alegerea clientului) sau să îi remită contravaloarea produsului reclamat. Acordarea garanției pentru lipsa de conformitate este obligatorie.

 

Temeiul juridic referitor la garantia pentru lipsa de conformitate este Legea 449/2003 cu modificarile si adaugirile ulterioare si OUG 174/2003.

 

Pentru soluționarea cât mai rapidă a reclamațiilor, clienții se pot adresa către CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL, cu sediul în Baia Mare, Str Postfundus, nr 1, cod postal 430402 sau prin una din următoarele variante:

– Prin email la: vanzari@hertalan.ro;

– Tel 0743 127 029.

 

În cel mai scurt timp posibil, unul dintre consultanții noștri vă va oferi suport pentru soluționarea reclamației.

 

CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care reclamantul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL.

 

9. LIMITARE SI RESPONSABILITATI

(1) Pozele produselor afisate in magazinul online sunt orientative, CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL nu isi asuma nicio responsabilitate pentru eventualele inadvertente.

 

(2) CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL verifica si actualizeaza la intervale regulate in timpul orarului de functionare stocul produselor comercializate prin magazinul online. Cu toate acestea, datorita dinamicii vanzarilor, CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL nu isi asuma nicio responsabilitate si nu ofera nicio garantie ca prezentul continut este de actualitate, corect sau complet.

 

(3) CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL nu isi asuma nicio reponsabilitate pentru continutul si functionalitatea paginilor magazinului online, accesate prin intermediul altor hyperlinkuri, raspunderea purtand-o integral proprietarii acestora.

 

(4) CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL isi declina orice raspundere pentru pierderi sau pagube inregistrate in utilizarea si functionalitatea produselor comercializate prin intermediul magazinului online, pierderi ale afacerii, a unor contracte, pierderi de venituri sau economii anticipate, pentru costuri si cheltuieli majorate sau daune indirecte, pierderi sau daune subsecvente ori pierderi sau daune speciale.

 

 

10. GARANTII

(1) CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL ofera o perioada de garantie pentru materialele vandute prin magazinul online de 10 ANI.

 

(2) In cazul lipsei conformitatii, a viciilor ascunse ori, dupa caz, a defectelor de executie constatate, aparute in perioada de garantie a produsului, Clientul poate solicita repararea sau inlocuirea acestuia.

 

Cererea de acordare a garantiei va fi adresata CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL, insotita de factura fiscala de achizitie a produsului, in copie;

 

Daca din diverse motive, CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL nu poate asigura repararea sau inlocuirea produselor neconforme ori cu vicii ascunse, va acorda Clientului masuri reparatorii echivalente conform art. 11 din Legea 449/2003.

 

In cazul in care solicitarea de garantie este neintemeiata, Clientul va suporta cheltuielile aferente cercetarii/expertizarii produsului reclamat ca fiind neconform ori cu vicii ascunse (costuri postale, de transport, expertizare, materiale utilizate, manopera etc)

 

Orice reparare sau inlocuire a produsului va fi facuta, in conformitate cu art. 11, alin 4 din Legea 449/2003, in cadrul unei perioade rezonabile de timp de la data la care CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL considera ca intemeiata si a adus la cunostinta Clientului raportul de constatare a defectelor, a lipsei de conformitate sau a viciilor ascunse.

 

11. FORTA MAJORA

 • Forta majora este constatata de catre o autoritate competenta.
 • Forta majora exonereaza partile contractante de indeplinirea obligatiilor asumate prin prezentul contract, pe toata perioada in care acesta actioneaza.
 • Indeplinirea contractului va fi suspendata in perioada de actiune a fortei majore, dar fara a prejudicia drepturile ce li se cuveneau partilor pana la aparitia acesteia.
 • Partea contractanta care invoca forta majora are obligatia de a notifica celeilalte parti in termen de 7 zile calendaristice de la data naterii unui asemenea caz, urmata de transmiterea certificatului emis de
 • Camera de Comert si Industrie ce avizeaza existenta cazului de forta majora intr-un termen de maximum 15 zile de la aceeasi data.
 • In cazul aparitiei unei situatii de forta majora, partile contractante se obliga sa depune diligentele necesare, in vederea diminuarii efectelor produse de un asemenea eveniment.

 

12. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL este detinatorul site-ului de fata. Fotografiile, textele, sloganurile, desenele, imaginile, secventele animate sonore sau nu, precum si toate lucrarile integrate in acest site sunt proprietatea CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL sau a unor terti care au autorizat CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL sa le utilizeze.

 

Reproducerile, pe hartie sau digitale, ale site-ului sus mentionat si/sau imaginilor/documentelor care sunt reproduse pe site sunt autorizate cu conditia ca acestea sa fie destinate unei folosinte strict personale, excluzand orice utilizare in scopuri publicitare si/sau comerciale si/sau de informare, astfel incat sa se conformeze dispozitiilor legislative privitoare la proprietatea intelectuala.

 

Cu exceptia dispozitiilor de mai sus, orice reproducere, prezentare, utilizare sau modificare partiala sau integrala a site-ului, indiferent prin ce procedeu ori pe ce suport, a diverselor imagini, lucrari si modele care il compun, fara a se fi obtinut in prealabil autorizatia de la CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL, este strict interzisa si constituie INFRACTIUNE ce se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

 

13. FONDUL PENTRU MEDIU

CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL își îndeplinește obligațiile legate de plata privind contribuțiile la Fondul pentru Mediu.

 

14. LEGEA APLICABILA / JURISDICTIA

(1) Prezentul contract este supus legii romane.

 

(2) Partile vor face toate eforturile pentru a rezolva pe cale amiabila, prin tratative directe, orice neintelegere sau disputa care se poate ivi in cadrul sau in legatura cu indeplinirea contractului.

 

(3) Daca dupa 15 zile de la inceperea acestor tratative partile nu reusesc sa rezolve pe cale amiabila divergenta contractuala, fiecare poate solicita ca disputa sa se solutioneze de catre Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Maramures in conformitate cu regulamentele si legislatia romana in vigoare. Decizia Curtii de arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei din Baia Mare va fi definitiva si obligatorie pentru ambele Parti.

 

(3) In cazurile de necompetenta ale Curtii de Arbitraj de pe langa Camerta de Comert si Industrie, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantelor judecatoresti competente de pe raza teritoriala a CARLISLE CONSTRUCTION MATERIALS RO SRL.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing.

Setări Cookie-uri

Acest site utilizează diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de către servicii părţi terţe care apar pe paginile noastre.

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

Păstrează starea sesiunii utilizatorilor între solicitările de pagină.
 • PHPSESSID

Stochează starea de consimțământ pentru cookie-uri a utilizatorului pentru domeniul curent.
 • wordpress_gdpr_cookies_allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined
 • wordpress_gdpr_allowed_services

Stochează produsele adăugate în coș și menține activă sesiunea de cumpărături până la finalizarea comenzii.
 • wc_cart_hash_#
 • wc_fragments_#
 • wp_woocommerce_session_#
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Refuză Cookie-urile
Acceptă Cookie-urile
0

COȘUL TĂU